Poniedziałek | 8.00 – 16.00 |
Wtorek | 7.30 – 15.30 |
Środa | 7.30 – 15.30 |
Czwartek | 7.30 – 15.30 |
Piątek | 7.30 – 15.30 |
Burmistrz
Radomyśla Wielkiego
przyjmuje interesantów
w poniedziałki
od 800 do 1600
Przejdź do strony głównej
oficjalny portal internetowy
Punkt Potwierdzający Profil Zaufany
Ochrona danych osobowych - RODO
Biuletyn Informacji Publicznej
Gminny Portal Mapowy
Gminny kalendarz imprez
Poniedziałek | 8.00 – 16.00 |
Wtorek | 7.30 – 15.30 |
Środa | 7.30 – 15.30 |
Czwartek | 7.30 – 15.30 |
Piątek | 7.30 – 15.30 |
Burmistrz
Radomyśla Wielkiego
przyjmuje interesantów
w poniedziałki
od 800 do 1600
Zajęcia realizowane były w pięciu miejscowościach Gminy Radomyśl Wielki: w Dulczy Wielkiej, Partyni, Pniu, Radomyślu Wielkim i Rudzie. Każda grupa liczyła 15 osób, które uczestniczyły w 20 godzinnych warsztatach (4 godziny teoretyczne i 16 godzin zajęć praktycznych). Nowych umiejętności uczestnicy nabywali pod okiem specjalistów z firmy M-Diet z Tuszymy. Kursy cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.
W trakcie zajęć uczestnicy nabyli wiedzę na temat zasad zdrowego odżywiania i uczyli się też przygotowywania zdrowych posiłków w sposób praktyczny. Każdy z uczestników otrzymał również broszurkę z przepisami kulinarnymi.
Sposób odżywania jest coraz większym problemem. Niezdrowa dieta odbija się na zdrowiu społeczeństwa; m.in. zatruwa organizm, wywołuje nieszczelność jelit i niszczy system odpornościowy. Dlatego warto wiedzieć, że zarówno jakość produktów, jak też częstotliwość jedzenia ma wpływ na zdrowie człowieka.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Szkolenie pn. „Szkolenie mieszkańców Gminy Radomyśl Wielki w zakresie zasad zdrowego odżywania” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19. Wparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER, poddziałanie 19.2 Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność, Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.